Saturday, June 7, 2014

Patatjes

Mijlpaal achter de rug, nieuw ritme! Nu ze allebei op school zitten en we elke dag wat vroeger thuis zijn is er genoeg tijd om 's avonds thuis warm te eten. De warme maaltijd op school werd geannuleerd, de boterhammendozen bovengehaald. De eerste dag ging prima, we aten dan ook spaghetti. De tweede dag was problematisch, Jef weigerde om te proeven van de vis, bord werd over tafel gesmeten, Jef naar bed gestuurd, boos.
Vijf minuten time out, een idee! Vanaf nu hebben we een kalender voor ons week/maandmenu. Iedereen mag om de beurt kiezen wat we gaan eten, dan wordt er gegeten wat de pot schaft en anders is het weer gewoon patatjes op school. Waarom dat niet leuk is weet ik niet: is het niet lekker of zit Jef liever bij de kinderen die boterhammen eten, 't is mij een raadsel, maar het werkt (voorlopig) dus wel!






3 comments:

Nancy en Bart said...

Leuk, terug een echt familiemomentje om de dag te bespreken. Is hier heilig.

Wij zitten binnenkort ook met het luxeprobleem: Otis warm eten op school en ik op school, Linus groentepap bij de OM... de vraag is dan of we 's avonds nog eens warm zouden eten of niet....

Els said...

Ik zou zeggen waarom het jezelf moeilijk maken als het ook makkelijk kan. Twee keer warm eten op een dag hoeft toch niet, bovendien moeten het dan ook niet altijd boterhammen zijn, je kan ook soep of een salade maken. En er is dan nog altijd woensdag, zaterdag en zondag om 's avonds zelf thuis te koken.

Nancy en Bart said...

Nee, maar twee keer groenten eten is veel gezonder dan brood met beleg. Dus het zal inderdaad vaak soep worden denk ik. :-)

De 22ste kunnen we wel naar de kermis komen, dus Otis is heel blij dat hij Louis nog eens ziet! Hoera!