Thursday, December 10, 2009

De doorslaapbarometer

't Zal toch geen reflux zijn maar eerder af en toe een krampje, want eergisteren was hij weer de rust zelve. De nacht van maandag op dinsdag was helaas opnieuw moeilijk, om de twee uur wenen en enkel de borst kon troost bieden. Voor ons was dat wenen toch even wennen want we waren toch enorm verwend in't begin, Jef deed niets dan slapen en zette enkel zijn keeltje open bij honger, maar een baby'tje moet nu eenmaal af en toe wenen.

Vannacht zijn we nog eens blijven logeren in Wellen. Voor de eerste keer heeft Jef nu op een aparte kamer geslapen. Het babybedje staat namelijk op mijn oude kamer en daar staat enkel een eenpersoonsbed en Mark was er ook bij dus we sliepen op mijn broer zijn kamer waar een twijfelaar staat. 't Was eerst een beetje onwennig om zo ver - toch wel zeker 20 meter en gescheiden door 2 deuren - van Jef te zijn, maar we hebben alledrie geslapen als een roos. Jef heeft zelfs een record aantal uren achter elkaar geslapen: om 00u30 gegeten en doorgeslapen tot 6u.

We hebben nu besloten om ook thuis het bedje op een aparte kamer te zetten. Op die manier worden we niet wakker van het minste geluidje en zal hij volgens ons ook gemakkelijker leren om zelfstandig te slapen. We zullen dan minder snel in de verleiding komen om hem op te pakken.

Doorslaapbarometer:
woe 9/12 op do 10/12: van 00u30 tot 6u00
Beste nacht: woe 9/12 op do 10/12: van 00u30 tot 6u00


Op de arm bij oma:

2 comments:

Nancy en Bart said...

Ooooh joepie!!! Nog eventjes doorbijten en hij slaapt de hele nacht door!! :-)

Els said...

Ja, ik kijk er naar uit! :-))