Sunday, September 4, 2011

Aardbeiensoepje

Ingrediënten:
750 gram aardbeien
200 gram rood fruit (frambozen, bosbessen, braambessen, rode bessen, aardbeien, ...)
vanille-ijs
500 ml water
sap van 1 citroen
125 gram honing
2 eetlepels citroensiroop
mespunt kaneel
kruidnagel
enkele blaadjes verse munt
scheutje bessenazijn

Bereiding
Spoel de aardbeien, verwijder de kroontjes en breng aan de kook met het water, kaneel, kruidnagel en munt
Roer er de honing onder en laat ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken
Laat de soep afkoelen, wrijf door een zeef en roer er de azijn, citroensap en citroensiroop door
Laat de soep minstens 6 uur koelen in de koelkast
Serveer met rood fruit en een bolletje vanille-ijs

Recept op basis van het bosbessensoepje uit "Ons kookboek" van de KVLV.

No comments: