Tuesday, May 22, 2012

Gezond eten

"Belgische peuters eten te weinig groenten en fruit, en te veel koolhydraten, zout en eiwitten" stond deze week in De Standaard. Onze kinderen eten wel gezond hoor, allé, meestal toch. Of toch zeker Louis. Of laten we maar eerlijk zijn, Jef zal ook wel te weinig groenten eten. Maar eens dat ze de groenten- en fruitpap ontgroeid zijn, is het toch niet gemakkelijk om dat gezonde eetpatroon van voorheen aan te houden. Bokes met kaas willen ze eten, en vleesje en liefst ook nog chips en chocola!
Groenten in de vorm van een manneke op het bord? Of verstoppen in de puree? Of hoe zorg jij ervoor dat ze die groenten toch naar binnen krijgen?

4 comments:

Nancy en Bart said...

In ketchup zitten toch tomaten? :-)

In de puree verstoppen lijkt mij het makkelijkste, dan kan hij het er niet uitpeuteren. :-D

Of belonen met een 'boke kaas' nadat hij een portie groenten heeft opgegeten?

Anonymous said...

Bij ons is het elke dag vooral een strijd om nee te zeggen tegen ijsjes, koekjes, snoepjes en cola. Groentjes gaan meestal goed binnen, als het vlees niet te aantrekkelijk is tenminste, anders krijgt dat de voorkeur.
Van een "nieuwe" groente maak ik altijd eerst een paar keer puree om hen aan de smaak te laten wennen.

Hoe is Jefs eerste schooldag geweest ?

Grtjs
K

Els said...

@ Nancy: we hebben ook al gemerkt dat er gemakkelijk wat puree aan het vleesje blijft "plakken", dus dat heeft hij dan toch al binnen en gelukkig wordt er wel vlotjes fruit gegeten.
@ Karlien: ik koop al geen chips meer, maar dan is Mark niet content. Eerste schooldag is goed verlopen, een paar traantjes toen Mark hem had afgezet maar voor de rest heel flink geweest.

Mira said...

Na de fruit- en groentepapjes werd hier héél veel puree gemaakt met allerhande groenten er in ... Dan werden we dat zelf wel beu en gingen we over tot het beloningssysteem: bordje op = een snoepje. En dat werkt nog steeds verrast goed! Succes ermee!!