Ook een struik met rijpe rode besjes in de tuin staan? Plukken en confituur maken!
Ingrediënten:
- 250 ml sap van rode besjes (de rode besjes in een bodempje water koken en het sap door een neteldoek opvangen) - aalbessen
- 500 gr aardbeien (kroontjes verwijderd, gewassen en in stukjes gesneden)
- 25 gr geraspte gember
- 375 gr geleisuiker
Bereiding:
- Meng het sap van de rode besjes met de aardbeien, de gember en de geleisuiker en laat enkele uren staan
- Breng het geheel al roerend aan de kook en laat 3 minuten doorkoken, blijven roeren
- Je kan de confituur eerst mixen alvorens hem - nog warm - in potjes te gieten
Smakelijk!
- 250 ml sap van rode besjes (de rode besjes in een bodempje water koken en het sap door een neteldoek opvangen) - aalbessen
- 500 gr aardbeien (kroontjes verwijderd, gewassen en in stukjes gesneden)
- 25 gr geraspte gember
- 375 gr geleisuiker
Bereiding:
- Meng het sap van de rode besjes met de aardbeien, de gember en de geleisuiker en laat enkele uren staan
- Breng het geheel al roerend aan de kook en laat 3 minuten doorkoken, blijven roeren
- Je kan de confituur eerst mixen alvorens hem - nog warm - in potjes te gieten
Smakelijk!
4 comments:
Hmm, ziet er lekker uit!
Heb jij ook rode besjes in de tuin?
Ja ja, ga ze seffes plukken om gelei en saus te maken!
Welke gelei maak jij? Enkel van besjes of ook een combinatie met ander fruit? En heb je misschien ook het recept van je saus? Ik heb namelijk nog een tweede struikje waarvan de besjes binnenkort rijp zullen zijn en ik wil daar graag iets anders mee maken.
Post a Comment