Saturday, May 21, 2011

Noedelsoep

Aangezien ik graag kook en mijn mama niet en we tot zaterdagavond in Wellen bleven, ging ik voor het avondeten zorgen. Papa had deze week naar Jeroen Meus gekeken en had de noedelsoep gekozen. Uitstekende keuze, zo bleek! Mijn eigen versie van het recept kan je hieronder terugvinden.



Ingrediënten:
- 2 liter kippenbouillon (bij mij is dat niet versgemaakt maar is dat één bokaal + water met bouillonkuipje)
- 1 ui
- 1 stuk gember
- 2 wortels
- 1 paprika
- 1 rode peper
- sojasaus
- 1 bosje radijsjes
- koriander
- lente-uitjes
- 200 gram noedels
- 250 gram rosbief
- zonnebloemolie

Bereiding
- Snij de ui, gember, wortel, paprika en rode peper in fijne staafjes en stoof in wat zonnebloemolie
- Voeg de kippenbouillon toe en laat 15 minuten koken
- Snij de rosbief in dunne reepjes en voeg toe aan de soep
- Voeg sojasaus naar smaak toe
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, verdeel vervolgens over grote diepe borden en overgiet met de soep
- Garneer met in schijfjes gesneden radijsjes, lente-uitjes en koriander

Smakelijk!

4 comments:

Mira said...

Hmm, ziet er heerlijk uit! Wil ik ook wel eens proberen.

Els said...

Echt een aanrader: lekker, gemakkelijk, snel klaar en nog gezond ook!

Sarah said...

Lever jij ook aan huis? Ge zou er ne goeie klant bijkrijgen ;-)

Els said...

@ Sarah: ja dat zou ik wel leuk vinden om chef aan huis te worden! :-)