Ingrediënten (voor 4 personen):
Voor de scampispiesjes:
- 6 à 8 scampi's per persoon
- 1 verse ananas
- satéprikkers
- 1/2 citroen
- peper en zout
Voor de couscous:
- 250 gr couscous
- 1 tomaat, zaadlijsten verwijderd
- 1 paprika
- 1 komkommer
- 1 ui
- een handvol rozijntjes
- 6 dadels
- 1 eetlepel mosterd
- olijfolie
- 1/2 citroen
- peper en zout
Bereidinswijze:
Voor de couscous:
- Doe de couscous in een grote kom, overgiet met ongeveer 300 ml kokend water (zie aanwijzingen op de verpakking), meng goed en laat even trekken
- Snij de groenten en dadels in kleine stukjes, voeg samen met de rozijntjes toe aan de couscous
- Maak een vinaigrette met de olijfolie, mosterd en citroen, kruid met peper en zout en giet over de couscous
- Meng alles goed onder elkaar
Voor de scampispiesjes:
- Pel de scampi's, overgiet met het sap van de citroen, kruid met wat peper en zout
- Snij de ananas in stukken, ongeveer ter grootte van de scampi's
- Steek de scampi's en ananasstukjes afwisselend op de satéprikkers
- Bak in de pan
Smakelijk!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment