Monday, August 16, 2010

Worteldieet

Courgette leek ons uiteindelijk toch iets te waterig, dus we zijn gestart met worteltjes. Anderhalve kilo worteltjes, leek me wel voldoende om 4 porties van 300 gram te maken, maar na het koken en pureren, bleken daar toch maar 3 pottekes gevuld mee te geraken. De volgende dag stonden we dus weer aan het fornuis om nog meer wortelpap te maken.Ondertussen werd Jef elke avond langs alle hoeken en kantjes geïnspecteerd om te zien of de eczeem niet terugkwam. De eerste dag was nog een status quo, maar na dag twee verschenen er alweer enkele vlekjes en na de wortelen van de middag van dag drie, was het alsof Jef met de hap roder werd. Dan hebben we maar besloten om de worteltjes verder van het menu te schrappen. Een streep door de rekening, want we dachten op dag vier al met het uiterst gevarieerde menu van wortelpuree, wortelpuree met appelmoes en appelmoes alleen - toch wel drie volledig verschillende gerechten - voor de dag te komen. Gelukkig is Jef geen moeilijke eter en ging de appelmoes er dag na dag zonder problemen in, en eruit op dezelfde manier, redelijk vloeibaar dus. Daarom hebben we op dag drie van de appelmoes toch almaar rijst toegevoegd.
De appelmoes heeft een vraagteken gekregen, want er is toch een klein beetje eczeem bijgekomen, gelukkig geen spectaculaire toename.
Vanaf vandaag eet Jefke ook weer banaan. Als dat goed blijft gaan, gaat er binnen drie dagen nog een appelsien bij, nog drie dagen later rijstmeel en dan zitten we weer aan een volwaardige fruitpap. Hij zal de energie nodig hebben want hij kan zo goed als kruipen! Maar we zullen maar niet op de zaken vooruitlopen zeker.

No comments: