Sunday, August 8, 2010

Diëtist

Een hele dag verlof om op Google op te zoeken hoe een aardpeer eruit ziet, da's zo'n beetje de samenvatting van ons bezoek aan de diëtist.

Omdat Jef sinds kort geen aardappel of pasta meer mag eten, hadden we een afspraak met een diëtist. Die zou ons dan alternatieven kunnen geven zodat Jef toch altijd een gevarieerd menu voorgeschoteld kan krijgen. We gaven zelf al zoete aardappel, rijst en quinoa, het enige andere alternatief dat we nog gekregen hebben is dus aardpeer. What a waste of time!

Voor de groenten- en fruitpap moeten we terug naar af. We moeten starten met één soort van groente, die gedurende drie dagen geven, kijken hoe de eczeem evolueert, dan één soort groene of fruit toevoegen en de eczeem weer in de gaten houden. Op die manier zouden we dan kunnen achterhalen of Jef bepaalde groente- of fruitsoorten niet kan verdragen. Op het menu voor de komende drie dagen staat courgettenpap. Courgettenpap 's middags, courgettenpap om vier uur, courgettenpap tot het aan zijn oren uitkomt! Ik ben benieuwd of het iets zal opleveren...

2 comments:

Tess said...

Ik duim mee en hoop dat jullie snel de boosdoener vinden!

Linde said...

oei... ik heb hier wel nog receptjes met o.a. zoete aardappel, zal het je meegeven zondag! hopelijk vinden jullie idd snel wat hij wel & niet kan verdragen!