Dit is schijnbaar een gewone cake, maar, niets is minder waar, dit is een veganistische bananencake. Als je kind allergisch is voor tarwe, eieren en aardappel en op de crèche wil trakteren voor zijn verjaardag, is dit zeker en vast een aanrader, maar ook als je nog enkele bijna rotte bananen in huis hebt of gewoon veganistisch bent.
Als je "vegan banana cake" googelt, vindt je meteen een schat aan recepten, ik maakte de cake als volgt:
Ingrediënten:
- 3 heel rijpe bananen
- 325 gram rijstmeel (of gewone bloem voor wie niet allergisch is aan tarwe of gluten)
- 150 gram suiker
- 1 zakje bakpoeder
- 1 dl zonnebloemolie
- 1 dl volle melk (of rijst- of sojamelk voor de veganisten)
- snuifje zout
- sap van een halve citroen
Bereidinswijze:
- Mix de bananen in de blender tot een glad papje
- Roer de andere natte ingrediënten onder het bananenpapje
- Meng de droge ingrediënten onder mekaar, voeg het bananenpapje toe
- Vet een bakvorm in
- Plaats de cake gedurende 30 minuten in een op 200°C voorvervarmde oven
Smakelijk!
Als je "vegan banana cake" googelt, vindt je meteen een schat aan recepten, ik maakte de cake als volgt:
Ingrediënten:
- 3 heel rijpe bananen
- 325 gram rijstmeel (of gewone bloem voor wie niet allergisch is aan tarwe of gluten)
- 150 gram suiker
- 1 zakje bakpoeder
- 1 dl zonnebloemolie
- 1 dl volle melk (of rijst- of sojamelk voor de veganisten)
- snuifje zout
- sap van een halve citroen
Bereidinswijze:
- Mix de bananen in de blender tot een glad papje
- Roer de andere natte ingrediënten onder het bananenpapje
- Meng de droge ingrediënten onder mekaar, voeg het bananenpapje toe
- Vet een bakvorm in
- Plaats de cake gedurende 30 minuten in een op 200°C voorvervarmde oven
Smakelijk!
1 comment:
Dank u! Was heerlijk!
Post a Comment