Tuesday, June 29, 2010

Eczeem

Al sinds enkele maanden heeft Jef last van eczeem, zijn gezichtje, borst, plooikes van de armen en beentjes staan helemaal vol. Eerst dachten we dat het wel zou beteren als het zomer zou worden, maar het is er nog steeds. We hebben al verschillende crèmes geprobeerd, allergietesten laten doen, zijn voeding aangepast,... Tot nu heeft nog niets kunnen helpen.
Het jeukt ook. We doen sokjes over zijn handen om te vermijden dat hij zich met zijn scherpe nageltjes krabt, maar dan wrijft hij met de sokken zijn wangskes open. We hebben een slaapzak waar zijn armen mee inzitten, zodat hij niet aan zijn gezicht kan, maar die is nu te warm. We proberen hem af te leiden van de jeuk met speelgoedjes. Als hij niet kan krabben, verbetert het telkens enorm, maar soms is hij ons te snel af en dan ziet hij eruit als hieronder.

We willen het probleem niet dramatiseren want er zijn zoveel ergere dingen, hij is eigenlijk ook altijd een heel vrolijke baby en voor de rest gezond, maar het zou toch plezant zijn als hij ook een zacht babyvel zou hebben. Volgende week hebben we een afspraak bij een allergiespecialist, hopelijk kan die ons iets meer vertellen!

4 comments:

Mira said...

Dag Els,

Jeuk hebben is niet fijn, volgens sommige erger dan pijn! Hier enkele tips die wij bij Timo kregen want inderdaad al die zalfjes helpen niet...

- Niet te veel wassen (slechts 2x in de week)
- Liefst geen zeep gebruiken, enkel badolie
- Steeds dun kleden en dan liefst katoen
- Hypoallergeen wasverzachter (Le chat, soupline, ...)
- ...

Voor de rest kan ik niet zo veel bedenken. Bij ons werd het echt beter door andere wasverzachter te gebruiken. Bij zonnemelk moet je ook oppassen ...
Hopelijk mag Jef snel verlost zijn van zijn eczeem!

-

Els said...

Bedankt voor de tips! Hopelijk is Jef er snel vanaf. Heeft Timo er nu soms nog last van?

Mira said...

Ja nog steeds een beetje. Het gaat steeds zo met periodes dan beter, dan slechter,... Maar het groeit er wel uit!

Stéphan Lemineur said...

Arme ventje...
Ik weet een gel die goed zou werken ... het werkt voor Jonathan