Tuesday, December 8, 2009

(Verborgen) reflux?

We dachten (denken) dat Jef misschien wat last heeft van (verborgen) reflux. Niet dat we naar de dokter geweest zijn, maar met alle informatie die je tegenwoordig op internet vindt, kan je al bijna zelf een diagnose stellen (borstvoeding.com, babyplaza). Jef geeft geen melk terug maar als hij een huilbui heeft, strekt hij zich helemaal op, hij steekt dan ook zijn tongske uit en moet regelmatig slikken (deze laatste twee dingen zijn me wel pas opgevallen bij het lezen van de symptomen).

Het plan was om zo snel mogelijk naar de dokter te gaan en Jef voorlopig zoveel mogelijk recht te houden, tijdens en na het eten en ook de matras in het bedje en de wieg wat schuin omhoog te leggen. Maar vannacht was het dan opeens al veel beter, om 23u30, 2u30, 6u30 en 9u30 gegeten, geen enkele keer geweend en telkens zonder morren terug het bedje in. Fingers crossed, hopelijk blijft het zo!

2 comments:

Mira said...

Dat bedje schuin zetten doet wonderen! Dat was bij Timo ook voldoende. Het kunnen ook gewoon krampjes zijn ... alhoewel dat slikken wijst meer op reflux. Bij Timo hebben we ook even getwijfeld, uiteindelijk was het toch niet zo.

Els said...

Vandaag heeft hij weer enkele lastige momentjes gehad, gelukkig niet zo heel lang gehuild, maar wel veel wroeten en dan werd er iets in de pamper gefabriceerd, dus misschien zijn het toch wel krampjes...