Monday, April 1, 2013

Paasfeest




Cheesecake

Ingrediënten
Bodem
- 300 gram speculaaskoekjes
- 150 gram gesmolten boter

Vulling
600 gram mascarpone
250 gram volle platte kaas
100 gram kristalsuiker
50 gram maïzena
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
100 ml room
200 gram witte chocolade
75 gram diepvriesbosbessen (ontdooid en uitgelekt)

Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175°C
- Maal de speculaasjes fijn en meng met de gesmolten boter
- Druk het koekjesmengsel uit over de bodem van een springvorm
- Zet 10 minuten in de oven en laat afkoelen
- Klop de eigelen met 25 gram van de suiker
- Klop het eiwit en de room apart stijf
- Meng de mascarpone met de platte kaas, de rest van de suiker, de maïzena en de vanillesuiker
- Roer de opgeklopte eigelen, het eiwit en de room eronder
- Smelt de chocolade au bain marie en roer onder de kaasvulling
- Schenk de vulling over de taartbodem en strooi de bessen erover
- Bak de taart 40 minuten in de oven, schakel de oven uit en laat nog 30 minuten staan


Gebaseerd op "New yorkse bosbessencheesecake" uit "A piece of cake" van Leila Lindholm.

No comments: