Thursday, July 15, 2010

Babyzacht

De aandachtige lezer had waarschijnlijk al opgemerkt dat Jef zijn eczeem erg verbeterd is, het is momenteel zelfs helemaal weg! Vorige week hadden we eindelijk onze afspraak bij de specialist. Er werd opnieuw bloed getrokken om verder te analyseren waarvoor hij nog allergisch zou kunnen zijn. De dokter raadde ook aan om eens een sterkere cortisone crème te gebruiken. Jef zijn huid lag al weken open en op die manier kon die eens volledig genezen. En met die crème is alles helemaal verdwenen, we hebben nu een baby mét babyvel, eentje die niet krabt! Maar cortisone is natuurlijk enkel symptoombehandeling, dus we hebben geen enkele garantie dat het ook zo blijft. Wel hebben we vandaag de uitslag van het bloedonderzoek ontvangen. Blijkbaar is hij ook allergisch voor tarwe - en wij maar pasta geven ter vervanging van aardappel -vanaf nu gaan we dat dus ook vermijden in zijn eten. Binnen twee weken hebben we een afspraak met een diëtiste zodat we weten welke vervangproducten we precies kunnen geven. Ondertussen genieten we ten volle van onze babyzachte baby!

4 comments:

Nancy en Bart said...

Wat ene schone foto! ;-)

Nu zijn uitslag weg is ziet hij er niet alleen gelukkiger uit, maar het is precies alsof hij ook blijer is, gewoon omdat hij niet meer aan de jeuk moet denken.

Mira said...

Oh erg leuk om te lezen dat hij geen jeuk meer heeft!

Tess said...

Oh wat een heerlijk babyvelletje heeft hij opnieuw! En zo te zien geen enkel litteken?

Els said...

@ Nancy en Bart: wij hebben een hele reeks fotografen in dienst om Jef zijn hele leven digitaal vast te leggen :-)
Hij was al een blije baby, maar ik vind ook dat hij nu precies nog meer lacht!

@ Mira: ja, we zijn echt blij en hopen dat het zo blijft.

@ Tess: gelukkig geen littekens, naar het schijnt herstelt zo'n babyvelletje heel snel. Nu hopen dat de eczeem niet terugkomt...