Saturday, May 30, 2015

Marie Kondo - Stap 1 - De schoenen

Mijn collectie schoenen zou ik durven vergelijken met het Belgische wegennet: wegens een gebrek aan onderhoud en investeringen bevindt die zich in een erbarmerlijke staat. Ik vind heel moeilijk schoenen naar mijn goesting, ga altijd te laat naar de schoenmaker en poets mijn schoenen nooit. Hoog tijd om daar verandering in te brengen: grote schoonmaak, hakjes laten vervangen en shoppen. Ohja, ik klok af op slechts 19 paar, dus nogmaals: shoppen!



Thursday, May 28, 2015

Ingenieus plan om konijnen weg te jagen

Een stok met daarop de kop van een dinosaurus. Dat ik daar niet eerder op gekomen ben.


Friday, May 22, 2015

Deze week


Soep met balletjes
Judomanneke
Lupine

Klaproos, zomaar voor de deur

Tartaar van tonijn met wasabi

Monday, May 18, 2015

Opgeruimd staat netjes

Ik lees graag blogs: Mme Zsazsa voor tips over de moestuin, Green Kitchen Stories voor de recepten (waar ik overigens nog geen enkel van gemaakt heb) en Our Little World voor de leuke foto's van mijn neefjes. Mijn favoriete blog is die van Annelyse, een werkende mama van twee die ook van lopen houdt, heel wat meer kilometers dan ik, maar altijd heel herkenbaar en gewoon leuk om te lezen.
Nu blijkt dat mijn mama nog een grotere fan is van Annelyse en in navolging van haar fascinatie voor het minimalisme ook het "opruimboek" van Marie Kondo in huis gehaald heeft. Ik heb het ondertussen ook gelezen. Mark vond dat ik de tijd die ik had gespendeerd aan het lezen van het boek beter meteen had gebruikt om op te ruimen, maar de techniek is blijkbaar ook belangrijk. Volgens KonMari zullen mijn cellen namelijk gaan bruisen van de energie als de kleren in mijn kast in de juiste volgorde hangen en zal mijn handtas mij dankbaar zijn als ik ze elke avond leegmaak. Ik onthou gewoon dat ik de spullen per categorie moet aanpakken: álle boeken, álle kleding, etc. Dan moet ik kiezen wat ik bewaar of weggooi en tot slot moet ik een geschikte plek zoeken om alles op te bergen. Nadien zal ik dan nooit meer hoeven op te ruimen, heaven! Volgende week begin ik met de schoenen.


Saturday, May 16, 2015

Scrabble


Ik was op de valreep verloren omdat ik de "y" nergens meer kon gebruiken, maar ik ben voorbereid voor de volgende keer: woordenmeteeny.nl

Wednesday, May 13, 2015

De eerste oogst

Vol enthousiasme hadden wij 2 bakjes met slaplantjes gekocht. Goed voor 12 kroppen die allemaal op hetzelfde moment klaar zullen zijn. Dankzij het moestuinboek van Mme Zsazsa weet ik gelukkig dat we de buitenste bladeren van de sla al kunnen oogsten, goed voor wekenlang sla-plezier. Onze allereerste oogst is reeds een feit!


Monday, May 4, 2015

Friday, May 1, 2015

Update over de moestuin

Momenteel in de moestuin: tijm, oregano, basilicum, rozemarijn, munt, citroenmelisse, bieslook, peterselie, salie, sla, aardbeien, brocolli, courgette, radijsjes en een zonnebloem. Allemaal helemaal niet volgens de regels van de kunst, ik had nochtans enkele weken geleden het moestuinmagazine van Nest gewonnen. Al doende leert men zeker en intussen hebben we toch al van de kruiden kunnen eten. Om de konijnen af te schrikken hebben we een tuinkabouter en draaimolentjes geplaatst, tot nu toe hebben ze één brocolliplant verorberd.