Sunday, October 27, 2013

Apéros, Basic Italian & Bills food

Een volledig buffet maken uit "Apéros" was een beetje ambitieus op een doordeweekse avond, dus ik heb mij beperkt tot het gehaktbrood en de quiche met ricotta en pancetta. Dit kookboek wordt zeker nog eens bovengehaald, ook voor de tips over kazen en wijn.


De week van "Basic Italian": een week om naar uit te kijken! Uiteindelijk heb ik toch maar twee recepten uit dit kookboek gemaakt op een hele week: minestrone en lasagne, maar de hoeveelheden waren van die aard dat we telkens nog een aantal dagen verder konden. Staan nog op het verlanglijstje uit dit boek: bijna alles eigenlijk.



"Bills Food" van de immer lachende Australische Piet Huysentruyt (of Jeroen Meus?) brengt ons weer naar andere contreien, de recepten zijn iets meer Oosters geïnspireerd. Wij probeerden de salade van noedels met scampi's, ondanks enkele ontbrekende ingrediënten werd het toch een geslaagd gerecht.



Volgende week moeten we aan de cocktails met "Cocktail basics": santé!

Saturday, October 26, 2013

Nazomer

Buiten spelen zonder jas in oktober!



Sunday, October 20, 2013

Saturday, October 12, 2013

Thursday, October 10, 2013

Abracadabra & Alles over pasta

Mama en papa hadden geluk want ze kwamen net eten in de week van "Abracadabra", een kookboek met allerlei lekkere hapjes waar ik mij tot hier toe nog niet aan had durven wagen. Achteraf gezien viel het best nog mee qua werk voor de auberginekaviaar met geitenkaas en halfgedroogde tomaatjes, scampi's in een sausje van passievruchten, rundertartaar met truffelolie en parmezaanse kaas en appel-perenstrudels als dessert.



Nu hebben we net twee weken "Alles over pasta" achter de rug, wegens een mislukte bestelling van boodschappen hebben we het wat langer met dit kookboek moeten trekken. Gelukkig stond er niet alleen spaghetti op het menu, maar ook soep van geroosterde groenten en gnocchi van ricotta.


Friday, October 4, 2013

Thursday, October 3, 2013