Monday, September 30, 2013
Monday, September 23, 2013
500 barbecuegerechten & a piece of cake
Het is niet omdat de barbecue reeds opgeborgen is dat je geen inspiratie uit een barbecuekookboek kan halen. Daarom kwam er bij ons deze week gegrilde honing-citruskip met koolsla op tafel. De ribbetjes met barbecuesaus, groentenkebabs en gegrilde scampi's zullen voor volgend jaar zijn. De koteletjes in marinade van Dr. Pepper en boontjes met saus van een blik champignonnensoep laten we wijselijk aan ons voorbijgaan.
De barbecuerecepten mogen de verhuisdoos in, Leila Lindholm's piece of cake is met een heerlijke pruimentaart ook al de revue gepasseerd maar mag nog even blijven voor mogelijke inspiratie voor de verjaardagsfeestjes in november. Voor de bak-dummies die bijvoorbeeld niet weten dat het beslag voor biscuit 10 minuten geklopt moet worden, is extra opzoekwerk na een eventueel mislukte taart soms wel nodig.
Sunday, September 15, 2013
Sunday, September 8, 2013
Openmonumentendag
In Mechelen kon je vandaag oude boten bezichtigen, je kon ook aan boord gaan en zelfs meevaren, maar het meest indrukwekkende was toch wel - volgens Jef en Louis dan toch - de hond op het schip.
Monday, September 2, 2013
1080 recipes
Ondertussen staan mijn kookboeken mooi op alfabetische volgorde in het rek, ik ben maar meteen met het eerste in het alfabet van start gegaan en dat is "1080 recipes". Het Spaanse equivalent van "Ons kookboek" zeg maar. Zoals de naam doet vermoeden staan er niet minder dan 1080 recepten in, moeilijk om te kiezen, misschien ook omdat ik de Engelse versie heb, omdat er weinig foto's instaan of omdat ik intussen gewoon ben aan volledige menu's zoals bij Jeroen Meus of Jamie Oliver. Er staan ook vreemde recepten in zoals macaroni met mayonaise of courgettesoep met alleen courgette en water, misschien lusten de Spanjaarden graag mayonaise of hebben de courgettes daar zoveel smaak dat enkel water toevoegen voldoende is. Feit is dat ik niet meteen iets vond om mijn weekmenu te vullen. Na het boek een tweede keer doorbladerd te hebben, vond ik opeens wel inspiratie; ondertussen hebben we al een quiche met champignons gegeten en een opgerold cake of originele Spaanse naam brazo de gitano (recept nr 952) wat zoveel betekent als zigeunerarm. De rest van de week staan er onder andere nog tortilla de patatas (recept nr 523), gevulde aubergine (recept nr 330) en chuletas de cerdo (recept nr 770) op het menu.
Subscribe to:
Posts (Atom)