Sunday, November 27, 2011

Familie

Louis bij bomma op de arm...


en Jef met zijn peter YouTube filmpjes kijken...


... dan kan ik eens op mijn gemak in de zetel zitten!

Salade van geroosterde pompoen met spinazie en feta

Sinds ik ontdekt heb dat geroosterde pompoen heerlijk is, heb ik ook nog een nieuw recept uitgetest: salade van pompoen met spinazie en feta uit het kookboek Bills food; lekker en gezond.

Ingrediënten:
- geroosterde pompoen
- spinazie
- feta
- zwarte olijven
- dressing van olijfolie met rode wijnazijn

Bereidingswijze:
Alles onder mekaar mengen en serveren met knapperig stokbrood

Saturday, November 26, 2011

Thursday, November 24, 2011

Tweede verjaardagsfeestje in de crèche

Jef mét kroon:


Eerst flink patatjes eten:


En dan de tweede versie van de treincake:


Twee kaarsjes uitblazen:


Jef mag ook nog een cadeautje kiezen:


Het wordt het boekje over speelgoed, kwestie van een weloverwogen keuze te kunnen maken voor als Sinterklaas binnenkort komt!

Tuesday, November 22, 2011

Louiske dodo

En nog maar twee jaar geleden lag Jef hier te slapen met dat pyjamake, de tijd gaat snel!

Sunday, November 20, 2011

Akke akke tuut tuut!

Akke akke tuut tuut! De trein-cake komt eraan!

Friday, November 18, 2011

Koe

Sinds maandag is de koe verboden voor mij: geen melk, room, yoghurt of boter meer. Aangezien Jef zoveel last had van eczeem en één van de mogelijke oorzaken een allergie voor koemelk was, heeft de verpleegster van Kind en Gezin mij aangeraden om zo lang ik Louis borstvoeding geef, preventief ook geen koemelk meer te consumeren. Als ik daarmee eczeem bij Louis kan vermijden, dan geef ik dat met plezier op, maar 't is toch niet zo gemakkelijk als het op het eerste zicht lijkt.
De gewone melk, yoghurt en bakboter kunnen gemakkelijk vervangen worden door alternatieve producten van bijvoorbeeld Alpro, die wij toch sowieso meestal al in huis hebben, maar de koe blijkt echt alom tegenwoordig te zijn: in chocolade en suikerbonen, in verschillende soorten brood en koffiekoeken, in roomsoepen en sauzen, in koekjes en ijs, en zelfs in sommige soorten charcuterie blijkt melk (?) te zitten. De zwangerschapskilo's zullen er nu wel eens zo snel afvliegen!

Monday, November 14, 2011

Bijna twee (2)

De trouwe lezers van de blog van tante Nancy hadden het al kunnen zien, in het cadeau zat een werkbank! Jef heeft er al veel plezier aan beleefd, de boormachine hebben we wel efkes aan de kant gelegd wegens geluidsoverlast :-)


Sunday, November 13, 2011

Bijna twee

Nog vier keer slapen en Jef wordt twee jaar! Het eerste verjaardagscadeau mocht hij vrijdag alvast in ontvangst nemen van zijn peter en tante Nancy.

Een groot pak, even groot als Jef zelf, maar wat zou erin zitten?

Saturday, November 12, 2011

Thursday, November 10, 2011

Broederliefde is...

... samen naar leeuw* kijken.

* Ice Age 3

Wednesday, November 9, 2011

Halloweentekening

Pompoen en spin, door Jef

Tuesday, November 8, 2011

Louis de slaapkop

Wij hebben hier een beetje een atypisch probleem: Louis slaapt 's nachts al door gedurende meer dan 5 uur. Veel mensen zullen mij hier verwensen omdat ik zoiets een probleem durf noemen, maar ik ben toch een beetje ongerust of dat wel goed is voor baby's van nog maar een week oud. Als ik na drie uur ga kijken, dan is het ventje nog diep aan't slapen en als ik hem dan wakker maak drinkt hij toch bijna niets, na vier uur, hetzelfde. Nu wacht ik dus vijf uur vooraleer ik hem wakker maak en dan drinkt hij wel flink. Door de dag maak ik hem ook zeker om de vier uur wakker zodat hij dan voldoende kan eten. In het ziekenhuis was hij de tweede dag al bijgekomen in gewicht en bij het naar huis gaan was hij al zwaarder dan zijn geboortegewicht, dus ik veronderstel dat het allemaal wel ok is en dat het gewoon in natuur ligt dat kersverse mama's zich zorgen maken over hun baby. Intussen zal ik maar genieten van de slaap 's nachts!

Monday, November 7, 2011

Sunday, November 6, 2011

Friday, November 4, 2011