Monday, March 28, 2011

De "B"

Buiten mama, papa en kaka, lijkt het woordenboek van Jef voorlopig enkel uit de letter "B" te bestaan:
- Ba: bal; bij het zien van een bal en bij uitbreiding elk rond voorwerp, going crazy bij de uitzending van de lotto trekking op tv.
- Bo: boterham; het eerste woord bij het binnenkomen van de supermarkt, waarna ik richting broodrayon spurt, maar ook bij het zien van etende mensen, eetstoel of bavet of na het verorberen van nog maar twee boterhammen.
- Boe: boek; kleurboek, kinderboek, kookboek, Jefke wil elke boek van vooraan tot achteraan doorbladeren en terug en weer terug en nog eens.
- Bu-ha: Bumba, nog steeds populair, maar met de komst van Sneeuwwitje en de zeven dwergen toch wat in de vergetelheid geraakt.

Sunday, March 20, 2011

Saturday, March 19, 2011

Buggy

"Een buggy, da's voor baby's, daar ga ik niet meer inzitten hoor!"

Wednesday, March 16, 2011

Eerste liefke

Toen ik Jef daarstraks ging ophalen in de crèche heb ik hem betrapt terwijl een meisje hem kuskes aan't geven was. En hier is ze dan, zijn eerste liefke...

Sunday, March 13, 2011

Saturday, March 12, 2011

Award


Mira heeft mijn blog bekroond met de award voor "Liebster Blog" - bedankt Mira - de spelregels vind je hier en ik geef de award door aan Nancy voor "Our Little World".

Tuesday, March 8, 2011

Zorro

Hier is hij dan: Zorro!

Monday, March 7, 2011

Jef en Lander: goeie vriendjes

"Kijk eens hoe groot ik al ben, ik kan al zelf een baby vasthouden!"


Tiramisu met limoncello

Dit is een supersnelle en originele tiramisu naar een idee van Jamie Oliver. Pers één appelsien en voeg een scheutje limoncello toe. Doop de vingerkoekjes hierin en schik op een schaal. Meng 250 gram mascarpone met 3 eetlepels bloemsuiker, een beetje melk, het sap en de zeste van een halve citroen en enkele druppels vanille-extract. Verdeel over de koekjes. Bestrooi met chocoladeschilfers en frambozen. Klaar!

Sunday, March 6, 2011

Carnaval

Zaterdag, 17h, paniek! Dinsdag is het carnaval in de crèche en ik heb nog geen kostuum voor Jef. Ik was er vanuit gegaan dat er in de H&M wel iets te vinden zou zijn. Helaas. Ook in de Hema, Bart Smit en Betty Wood is niets te vinden. Laatste optie: de Fun. Het zweet begint mij uit te breken als blijkt dat ook daar geen verkleedkleren voor peuters te vinden zijn. Het enige dat nog enigszins bruikbaar zou kunnen zijn is het zorromasker en bijhorende hoed. Zorro vind ik wel tof, hopelijk vindt Jef dat ook. Een effen pyama, zwarte textielverf en een oude t-shirt voor de cape, nog wat denk- en knutselwerk en we zijn gesteld. Zoals gewoonelijk heb ik weeral al spijt dat ik er niet eerder aan begonnen ben, want anders had de cape er zo of zo kunnen uitzien. Goed voornemen voor volgend jaar!

Saturday, March 5, 2011

Tuesday, March 1, 2011

Op een grote paddestoel

Op een grote paddestoel,
Rood met witte stippen,
Zat kabouter Spillebeen,
Heen en weer te wippen.
Krak, zei toen de paddestoel,
Met een diepe zucht,
Allebei de beentjes,
Hoepla in de lucht!

Maar kabouter Spillebeen
Ging toch door met wippen.
Op die grote paddestoel,
Rood met witte stippen.
Daar kwam Vader Langbaard aan
En die zei toen luid:
"Moet dat stoeltje ook kapot?
Spillebeen, schei uit!"

Jambalaya

Een getekend recept, tof en gemakkelijk! Elke maand te vinden op de laatste pagina van Jamie Magazine, maar da's niet de enige die recepten kan tekenen, ook Mme ZsaZsa kan er iets van!