Saturday, February 27, 2010

Vandaag is rood ...

... de kleur van mijn sokken.

Friday, February 26, 2010

Kind & Gezin


Het geoefende oog had al van de weegschaal kunnen aflezen dat Jef 6,010 kilo weegt. Hij is ondertussen ook 62 cm groot. Flinke jongen. Hij volgt de groeicurves goed en zit net onder het gemiddelde voor het gewicht en net erboven voor de lengte, ne lange smalle dus.

Thursday, February 25, 2010

Bedolven onder het speelgoed

In slaap gevallen tijdens het spelen...

Wednesday, February 24, 2010

Bij Annelies en Karel

Elke dinsdag ben ik weer trouw op post in de Spaanse les. De eerste keer ging Jef nog mee, en zo braaf geweest, heel de les geslapen. Mama fier natuurlijk. Ik vreesde dat het lot mij geen twee keer achter elkaar zo gunstig gezind zou zijn en besloot om aan Annelies en Karel te vragen om op Jef te babysitten - voor de eerste keer zonder mama en papa! Twee weken geleden had Karel niet de kans gekregen om Jef ook eens vast te pakken maar gisteren heeft hij zijn schade ruimschoots ingehaald en kijk eens hoe goed Jefke daar op de arm ligt.

Tuesday, February 23, 2010

Test-halve-dagje (2)

"Kleine Jef doet het prima voor zijn proefdagje. Hij speelt een beetje, doet een dutje zo nu en dan. Flesje drinken om 11u45, hij laat 30 cc over."

Dit stond er in het heen- en weerboekje na zijn eerste halve dag in de crèche. Alles goed gegaan dus, nu kan ik maandag met een gerust hart terug gaan werken. Hij heet daar trouwens "kleine Jef", want er is nog een andere Jef en die is al 2 jaar. In mijn vreugde om hem terug te zien toen ik hem ging ophalen, ben ik nog vergeten te vragen waar hij dan mee gespeeld had. Jef zelf was eerder neutraal bij het terugzien van zijn mama, wat wil je als het buikje net vol is!

Papa geeft nog een flesje voor Jef naar de crèche vertrekt:

Monday, February 22, 2010

Een boerke

Nog een boerke laten op de arm van papa

Sunday, February 21, 2010

Test-halve-dagje

Morgen is het zover, Jef gaat voor het eerst naar de crèche. 't Is nog maar een test-halve-dagje maar toch een mijlpaal in zijn korte leventje. Mark gaat hem 's morgens aankleden en een flesje geven, maar in plaats van zelf in bed te blijven liggen, weet ik nu al dat ik toch ga opstaan om te kijken of alles goed gaat. Is hij niet nog te moe 's morgens zo vroeg? Weent hij niet bij het aankleden? Drinkt hij zijn flesje wel leeg?

Mark gaat Jef dan naar de crèche brengen, hij zal hem daar afzetten, een keer op zijn horloge kijken hoe dat zit met de timing, mij misschien nog even bellen als ze hem daar iets vragen dat hij niet weet. Ik zal ondertussen proberen om nog wat te slapen toch maar opstaan en mij afvragen of ik zal kuisen of toch proberen te genieten van een bad ofzo. En dan als het bijna twaalf uur is, iets vroeger dan afgesproken, zal ik in mijn auto springen om Jef zo snel mogelijk terug te gaan ophalen, benieuwd hoe het geweest is. Zal hij veel geweend hebben? Goed gegeten hebben? Gespeeld hebben? Geslapen hebben?

Straks moet ik zijn tas nog klaarmaken, flesjes klaarzetten, melkpoeder afmeten, reservekleren klaarleggen, de laatste naamkaartjes in zijn bodiekes strijken en op zijn papflesjes plakken en dan zijn we er helemaal klaar voor.


Naamkaartjes van GoedGemerkt

Saturday, February 20, 2010

Verschietachtig!

Maar wie verschiet er hier van wie??

Friday, February 19, 2010

Pruillipje


Pruillipje, originally uploaded by elswijnants.

Thursday, February 18, 2010

Explosieve pamper


Waarom ligt Jef daar op de grond, hoor ik u denken?

Daar is een goede reden voor, ik moest boven proper kleren gaan halen. Jef heeft namelijk tegenwoordig de fijne gewoonte om kaka gedurende een dag of twee op te sparen en dan opeens een "explosie" te produceren in de pamper. Zelfs Pampers Baby Dry houden de baby dan niet meer dry. Slechts gewapend met een nat doekske trok ik ten strijde en het feit dat ge baby's hun ondergoed over hun hoofd moet uitdoen speelde ook al niet in mijn voordeel. Wegens zijn gevoelig velleke gaat hij maar om de twee dagen in bad en zo'n explosieve pamper vindt ge dan natuurlijk weer net terug als hij vers gewassen is. De eerste keer wist ik niet goed waar te beginnen, ondertussen heb ik al enkele trucskes zoals altijd eerst zijn sokken uitdoen en de "aangetaste" delen van zijn bodieke oprollen waardoor haren kakavrij blijven.

Nancy wist duidelijk ook niet wat ze zag toen zij gisteren eens een pamper dacht te verversen en moest op de vlucht slaan:

Wednesday, February 17, 2010

Tuesday, February 16, 2010

Jef op de speelmat



Jef leeft zich tegenwoordig helemaal uit op de speelmat. Wat een verschil met een kleine drie maanden geleden, naïeveling als ik was, dacht ik toen dat twee weken oude baby's al tegen die speelgoedjes konden slaan. Nu weet ik wel beter, maar ik ben toch weer ongeduldig aan't wachten op de volgende stap, tot hij op zijn buikje kan liggen. Hij moest eens weten wat een speelmogelijkheden hij dan weer gaat ontdekken!

Monday, February 15, 2010

Sneeuw

Spelen in de sneeuw met Margo en Kato


Thursday, February 11, 2010

Verstoppertje

Waar heeft Jefke zich verstopt?

Friday, February 5, 2010

Borstvoeding afbouwen

Een kleine twee maanden geleden keek ik nog stiekem uit naar het moment dat we flesjes zouden gaan geven. Het was niet altijd gemakkelijk om Jef aan de borst te leggen, ik had last van pijnlijke tepels en de nachten waren heel vermoeiend. Maar ik wou volhouden en geleidelijk aan ging het aanleggen beter, de pijn verdween en Jef begon langer en langer te slapen. Het borstvoeding geven werd echt een fijn moment, dicht bij elkaar, gewoon naar hem kijken. Binnen een kleine maand moet Jef naar de crèche, dus het moment om de borstvoeding af te bouwen is aangebroken en eerlijk gezegd, ik heb het er moeilijk mee. Na drie maanden moet ik mijn kindje al een klein beetje loslaten. Mijn verstand zegt dat het praktisch gezien het makkelijkst is om volledig op flesjes over te schakelen, maar het liefst van al zou ik mijn kleine ventje voor altijd aan de borst willen houden, altijd dicht bij mij zodat ik hem kan beschermen tegen de boze buitenwereld!

Bij het eerste flesje dat we een tijdje geleden al probeerden was ik stiekem een beetje blij dat hij er niet zoveel van wou drinken, dat het toch niet even lekker was als mama's melk. Maar sinds gisteren zijn we dan toch écht begonnen met het overschakelen. De voorlaatste voeding van de dag komt uit een flesje, voorlopig gaat dat nog gepaard met groot verdriet met echte traantjes en het mondje blijft koppig stilstaan. Na lang aandringen is er gisteren toch 25 ml uit het flesje geraakt en vandaag al 50, we komen er wel!

Meer informatie over borstvoeding en het afbouwen van borstvoeding op www.borstvoeding.com

Thursday, February 4, 2010

Wednesday, February 3, 2010

Jef en la clase de español

Ik zit in mijn zevende en laatste jaar van Spaans maar sinds de bevalling was ik niet meer naar de les geweest. Gisteren startte het tweede semester, ik vind het een beetje stom om net in de laatste maanden van die zeven jaar nog te stoppen en aangezien Mark laat thuis was, zat er niets anders op dan Jef mee naar de klas te nemen. En jong geleerd is oud gedaan, zeggen ze toch!

Tuesday, February 2, 2010