Ingrediënten (voor 4 personen):
Voor de scampispiesjes:
- 6 à 8 scampi's per persoon
- 1 verse ananas
- satéprikkers
- 1/2 citroen
- peper en zout
Voor de couscous:
- 250 gr couscous
- 1 tomaat, zaadlijsten verwijderd
- 1 paprika
- 1 komkommer
- 1 ui
- een handvol rozijntjes
- 6 dadels
- 1 eetlepel mosterd
- olijfolie
- 1/2 citroen
- peper en zout
Bereidinswijze:
Voor de couscous:
- Doe de couscous in een grote kom, overgiet met ongeveer 300 ml kokend water (zie aanwijzingen op de verpakking), meng goed en laat even trekken
- Snij de groenten en dadels in kleine stukjes, voeg samen met de rozijntjes toe aan de couscous
- Maak een vinaigrette met de olijfolie, mosterd en citroen, kruid met peper en zout en giet over de couscous
- Meng alles goed onder elkaar
Voor de scampispiesjes:
- Pel de scampi's, overgiet met het sap van de citroen, kruid met wat peper en zout
- Snij de ananas in stukken, ongeveer ter grootte van de scampi's
- Steek de scampi's en ananasstukjes afwisselend op de satéprikkers
- Bak in de pan
Smakelijk!
Friday, January 6, 2006
Thursday, January 5, 2006
Pasta alla puttanesca
Ingrediënten
- olijfolie
- look
- ansjovis
- 4 tomaten in stukjes gesneden
- zwarte olijven
- peterselie
- peper en zout
- spaghetti
- parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie, bak de fijngesnipperde look en ansjovis tot de ansjovis 'gesmolten' is. Voeg de tomaten toe, kruid met peper en zout en laat enkele minuten inkoken Meng de olijven en peterselie onder de saus en roer onder de spaghetti. Bestrooi met parmezaanschilfers.
Smakelijk!
- olijfolie
- look
- ansjovis
- 4 tomaten in stukjes gesneden
- zwarte olijven
- peterselie
- peper en zout
- spaghetti
- parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie, bak de fijngesnipperde look en ansjovis tot de ansjovis 'gesmolten' is. Voeg de tomaten toe, kruid met peper en zout en laat enkele minuten inkoken Meng de olijven en peterselie onder de saus en roer onder de spaghetti. Bestrooi met parmezaanschilfers.
Smakelijk!
Wednesday, January 4, 2006
Pasta, met kip, rozijntjes en pijnboompitten
Ingrediënten:
- gebraden kip
- olijfolie
- peper en zout
- enkele takjes verse tijm
- handvol rozijntjes
- geroosterde pijnboompitten
- peterselie
Bereidingswijze:
Trek de kip in stukjes uit elkaar, verhit wat olijfolie in een pan, voeg de kip, rozijntjes en tijm toe. Kook intussen de pasta. Meng onder het kipmengsel, voeg de pijnboompitten en peterselie toe en kruid naar smaak met peper en zout.
Geïnspireerd door Nigella Lawson
- gebraden kip
- olijfolie
- peper en zout
- enkele takjes verse tijm
- handvol rozijntjes
- geroosterde pijnboompitten
- peterselie
Bereidingswijze:
Trek de kip in stukjes uit elkaar, verhit wat olijfolie in een pan, voeg de kip, rozijntjes en tijm toe. Kook intussen de pasta. Meng onder het kipmengsel, voeg de pijnboompitten en peterselie toe en kruid naar smaak met peper en zout.
Geïnspireerd door Nigella Lawson
Tuesday, January 3, 2006
Zelfgemaakte pizza met kerstomaatjes, parmaham en rucola
Ingrediënten
Bereidingswijze
- 1 Pakje Anco pizzadeeg
- Tomatenpuree
- Mozzarella
- Geraspte kaas
- Kerstomaatjes
- Oregano
- Parmaham
- Parmezaanse kaas
- Rucola
Bereidingswijze
- Maak het pizzadeeg zoals aangegeven op de verpakking. Verdeel hierover de tomatenpuree, de in plakjes gesneden mozzarella, wat geraspte kaas, gehalveerde kerstomaatjes en bestrooi met wat oregano. Bak de pizza 15 minuten op 220°C.
- Haal de pizza uit de oven en beleg met de parmaham, schilfers parmezaanse kaas en rucola.
Monday, January 2, 2006
Slaatje met kip, sinaasappel en pijnboompitten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Smakelijk!
- Kipfilet
- Sla (krulsla, veldsla, ...)
- 3 Appelsienen
- Kaas in blok
- Kerstomaatjes
- Pijnboompitten
- Honing
- Tijm
- Balsamicoazijn
- Peper & zout
Bereidingswijze
- Pers één van de appelsienen, doe het sap in een kom en voeg wat honing, tijm, peper en zout toe. Snij de kipfilet in blokjes, meng onder het appelsiensap en laat een uurtje marineren.
- Was ondertussen de sla, halveer de kerstomaatjes, schil de rest van de appelsienen en verdeel in partjes, snij de de kaas in blokjes, rooster de pijnboompitten en meng alles onder elkaar.
- Haal de kippenblokjes uit de marinade en bak goudbruin. Voeg toe aan de salade. Giet de marinade in de pan, laat stroperig worden, voeg wat balsamicoazijn toe een laat opnieuw wat inkoken, giet dit sausje over de salade.
Smakelijk!
Subscribe to:
Posts (Atom)